The CARE Education Center and Loft

The modern-day attached garage and its overhead storage space at the rear of the Brownlee House was always destined for greater things.

Img 1184

The garage and storage space at the back of the Brownlee House in 2013.

In 2019, work finally began to convert the garage into the state-of-the-art CARE Education Center, and to transform the overhead storage into the Loft, an open workspace extension.

Img 9662

The inside of the garage in 2018.

Img 9731

The storage space above the garage in 2018.

Dsc 1648

An in-progress shot of the garage's transformation.

The completed building resembles a 19th-century carriage barn, a suitable fit to the rural history of the Brownlee House.

Dsc 3590

The completed CARE Education Center, with outside stair access to the Loft office space.

The CARE Education Center was custom built to accommodate modern business needs and provides a variety of upgrades such as a Smart Board, personal tablets, a kitchenette, handicapped platform‐elevator access to the rest of the first floor, large open windows for plenty of natural light, and a spacious floor plan.

Img 0785

The CARE Education Center's open and light-filled meeting space.

Img 0782 Jpg2

​A pair of custom-built oak donor trees and name-plate flank the Center's interactive smart board.

Img 0790 Jpg2

The Center also offers a kitchenette and the handicapped platform‐elevator provides access to the rest of the first floor.

The storage space above the garage likewise underwent a similar transformation into the Loft, an open workspace for WCCF employees.

Img 0794 Jpg

Once cluttered and dark, the old storage space is now open and airy.